Clear Skies Intervju

Fick precis reda på att Clear Skies är ute just nu, inte för att ni kan köpa tidningen. Men om ni råkar flyga med Norwegian under November månad kan ni läsa om mig! Det är fan inte illa för en Falköpingspöjk!

Tycker intervjuen blev ganska bra till slut, dom har iof stavat Carlsson med två S på framsidan, o Carlson med ett S inuti.
Men men, det kan ju inte bli perfekt jämt! Det blev heller inte håret... haha!

Läs hela intervjuen här ->> http://www.clearskiesmagasin.se/clearskies9-08/



"Ne men hemst va långhårig du har blivit!" Som farmor brukar säga.

Dia de los Muertos

Idag är det Hallogen som farmor brukar säga. El dia de los muertos som spanjorerna säger, dom dödas dag.
Spanjorerna vet hur man tar vara på en helgdag, då finns det fan knappt ett tuggummi att köpa. Det enda som är öppet är Pacha o andra bli-full ställen.

Ikväll blir det kanske fest! Jag, Alex o Jernemyr ska ut. Om nu den där jävla dalmasen kommer nå gång. Han är ju mer konsekvent i försvaret om man säger så. Förra året hade vi ett riktigt bra party, Villa var i farten så hälfen hade varit nog. Men tyvärr är han hemma i Norge o opererar sig denna veckan. All lycka till han!


Valet i USA

Härromdan när jag låg på hotellet o hade tråkigt kollade jag lite på CNN och deras bevakning av valet i USA. Om man bortser till att han Obama faktiskt verkar vara ganska lärd o vis, så tror jag vilken upplyst svensk som helst hade haft en ganska bra chans att bli ledare av den mest maktfulla av länder.

Om John McCain hade gått i min klass så vet jag vart han hade suttit allafall, han hade varit den där stackarn som alla driver med. Du vet den där som man alltid funderar över vart han tog vägen, han som var kass både på jympan o i matte. O i detta fallet OÄ hade McCain fått IG eller en 1a om du är lika gammal som mig. Han fick frågan om vem Zapatero är, inget svar. Sedan vart Spanien låg, heller inte det kunde han... Visst, han kanske vet hur man pratar o för sig Men så är han uppfostrad i Mormonernas färger också... Vet inte helt om jag hade velat att min son växte upp med Smith´s vägvisningar här i livet. O ännu mindre hade jag velat ha en President som hade det. Hade du det?!



Inte nog med att hon inte kunde rulla sig i halmen, hon kunde heller inte säga vilket håll vänster var.

Säg vilket jävla land som helst i världen, så är jag ganska säker på att dom flesta, svenskar, vet ungefär vart dom ligger! Fan, irriterad jag blir...

Första dagen.

Igår var jag ute o testade om jag kunde köra något. Tyvärr så blåste det allt för mycket för att kunna köra ordentligt. Men det kändes absolut som att det inte finns några hinder för något. Axeln kändes jävligt bra faktiskt.

Så sjukt när man har kört cykel hela livet. När man ligger där hemma på soffan o undrar vad fan man gör för nytta här i livet, när man knappt kommer ihåg vart koppling o broms sitter. Så kommer man på cykeln o det bara fungerar utan att man behöver tänka, man kommer liksom på att det var just det här man ska göra.

Idag ser det mycket bättre ut, ska bara beställa lite flygbiljetter så drar jag ut o tränar igen.

Back to business!

Vakna hemma i min egen säng, solen skiner o fattas egentligen bara en norrländska på armen!

Idag är det dags att börja förbereda sig inför Stockholm nästa helg, känner mig lite stressad men det ska nog gå fint hoppas jag. Alla mina vanliga trick ska väl inte va allt för krångligt, men det är alltid lite stress o flippa efter 9 veckor på soffan.

Helgen var bra, mycket jobb o lite sömn. Men bilderna till katalogen blev sjukt grymma! Roligt att jobba med en fotograf som har lite förvrängd verklighet, hasch verkar vara bra för kreativiteten.

Här har ni lite bilder, från mig alltså, inte till katalogen...





Vy från toppen av kyrkan





Vy från hotellet, kallt jävlar!



Liverpool Station



Snygg himmel o byggnad.



London igen...

7 timmar tills nasta flyg, inte konstigt att telefonrakningen springer ivag ibland! Hemma vantar ett stort packet med nya klader! Sa roligt att ha sponorer ibland! www.atikin.com

Hemfard

Inatt ar det samma visa igen, startar fran Keflavik 4 i natt, o ar hemma i Alicante vid 22.00 tror jag. Laaaang dag!

Nagot har hant med bloggen, har blivit mycket mer besokare an vanligt sista dagarna, hoppas det ar for att ni tycker att den ar bra. Sa roligt att folk laser tycker jag! Nasta vecka blir det ivag till Stockholm, sa jag borjar bli lite stressad infor akningen nu, men det ska nog ga bra. O sa kommer farsan, syster o Camilla dit!

Ta det lugnt allihop dar hemma!

Islendska Kronur

Antar att ni har sett att Island har fatt ta mycket skit fran Brittiska Finansministern Brown i det sista. O det ar faktsikt helt sjukt hur hart det ar drabbat har. Deras valutakurs ar helt pa villovagar o dom har tillomed fixerat valutan har, om jag skulle anvanda mitt visa kort for jag nastan 30% mer for mina pengar an vad en Islanning far.

Haromdagen skulle jag kopa en flaska Vodka pa en bar at mina vapendragare, for tre veckor sedan sa hade den kostat 80 euro men tack vare valutakursen sa kostade den mig nu bara 40 euro. Ibalnd ar det bra att tjana sina cash i Euro alltsa! Vart jag an gar sa hor jag samma sak, "Se till o anvand dina pengar bra, vi maste fylla upp bankerna med utlandsk valuta!"

Islanningarna sjalva far inte ens vaxla till sig Dollar om dom inte har sina biljetter med sig till banken.

Men dom ar lika glada anda!


-3

Nu vet jag precis varfor jag inte blev modell! Fy fan va trakigt det ar! Igar var jag uppe 9 o vi borjade ta kort 10 typ, o vi var inte klara innan klockan 8 pa kvallen. Sa javla segt, o kallt, helt sjukt kallt har!
-3 grader o blaser sa att det bara tjuter i fonstren. O hela fotogrejen var pa bakgardar runt om i Reykavijk. Som tur ar ar det allafall i Reykavijk, sa grymmt fint!

Inte for att jag har bott pa Hilton SA manga ganger, men absolut fler ganger an jag har atit blodpudding, o efter o ha atit blodpudding 3-4 ganger sa vet jag att jag inte gillar det. Sa med samma sakerhet kan jag saga att Hilton ar fan kass!

For det forsta sa kan doim av nagon oveterlig anledning ta dubbelt betalt mot alla andra hotel, sen kommer sa sjukt mycket extra avgifter att det ar helt sjukt! Hang med!

Internetanslutning-11 euro per dag (o nej, den funkar inte)
Glommt nyckekortet-3 euro (vem fan tar ut san avgift!)
Frukost-8 euro (tillomed Motell Alleberg i FKP har ju det inkluderat!)
Gym-10 euro per dag
Parkering-35 euro per dag

Sjukt...

Nu maste jag springa upp till rummet o slacka ljuset, antar att dom tar energitillagg ocksa nar jag ska checka ut.

Antligen framme!

Jojo! Antligen framme pa Island eller i Island kanske man sager. Motte upp med en borttappad engelsmann som ocksa kor for Atikin, trevlig pojk, snowboardkarl ar han visst.

Efter o ha suttit bredvid tva Islanningar som fan inte kunde sitta still i fem sekunder sa landa vi ganska hart mitt i en snostorm, och minus 3! Fan att jag inte tog med en jacka allafall! Efter manga om o men kom vi framm till Hilton dar vi blev inkvarterade o da var klockan redan 3 islansk tid.

Idag ska vi ut med en Brasiljansk fotograf o fota 2009 ars Sommarkalatog, lyckat dagen efter snostorm!
Uppdaterar lite senare.

Kolla in pa www.atikin.com o kolla vad det ar for nagot.

London

Jag kom in tidigt till Stansted sa jag hade antligen tid att aka in till London en svang, hann inte se sa mycket men hitta en trevlig liten marknad nara Liverpool Station dar massa unga konstnarer o designers salde sina grejer. Fick kopt en ganska grymm tavla. Annars inte mycket, at sushi som jag knappt kunde svalja for jag har sa javla ont i halsen.

O nu sitter jag pa varldens dyraste internetuppkoppling, 1 pund for 6 minuter... Idioter!

Bara 4 timmar kvar till nasta flyg! Sa roligt!

Heldag på Stansted.

Imorgon tidigt så drar jag först till London, sen sitta där o uggla i 6 timmar innan mitt flyg till Keflavik, Island.

Vet inte hur många gånger jag har varit i London, kanske 10-12 gånger dom senaste 3 åren. Men jag har aldrig varit utanför flygplatsen. Jag har hört att dom har en fin klocka dom kallar för Big Ben, aldrig sett den. Har faktiskt aldrig nånsin satt min fot på Brittisk mark. Skummt det, men o andra sidan så har jag nog mer britter runt om mig här nere i spanien.

Britts Abroad är nog det värsta folkslaget som finns, troslösa, blekfeta och väldigt stojiga! O det är faktiskt inte ens nån överdrift. Bara fakta. Jo, o värre än det, engelska möhippor i likadana t-shirts! Vart jag n kommer så verkar det vara stället att åka till, i vingar, rosa t-shirts nån stlk för liten, cowboyhattar o jävelskap!



Hör av mig imorrn när jag kommer till hotellet...

Bloggvärlden...

Fy fan alltså! Det är helt sjukt vad mycket jävla skit det finns i den här bloggvärlden. Många som skriver upp sina liv som om dom vore nå jävla Beverly Hills stjärnor av homongusmått!
O så vet man att dom sitter där hemma hos mamma utan en jävla spänn på kontot, men ändå sa det skrivas om hur flaschiga dom är. Det ska vara skor o glamour från topp till tå, o ska man bli full så är det bara på Moet i finglas. Drick lite Kir o spara lite pengar till gymkort istället, för det ska visst läggas
ut lite utviksbilder på sig i tid o otid fast det egentligen borde döljas i XL T-Shirt! Bara för att det funkar för dom där Kenza o BlondinBella så kan man ju komma på något annat att skriva om allafall.

Men det är kanske bara jag som är konstig, det verkar ju vara det som folk läser hur som helst... Eller?

Los Giris!

Vi är ett gäng nordiska karlar här nere som har varit här ett tag, o som lever av samma gemensamma nämnare, motocross. Och när tillfälle ges, också helt oslagbara när det gäller fest.

För många många år sedan när jag började få spanska kompisar så råkade jag en dag se att det stog "El Giri" på en polares telefon när jag ringde. O han blev närmast lite röd i plåten när jag frågade honom, det visade sig vara typ som svenskans Svartskalle, eller något sådant. Lite för hårt i fel tillfälle liksom.

Hursomhelst, nu på senare tid så blev vi fler o fler svenskar o norrmänn. Jag, Rino Holm, Andre Villa, Alex Elgh och Magnus Jernemyr (iof handbollsspelare men han har cross stövlar o hjälm! Jo, det är sant, det finns cross stövlar i storlek 48!)
Och med det blev vi Los Giris, ska visst stavas Los Guiris, men vi är ju inte utlänningar för inget liksom.

Och jag kan lova er, när det är fest i Los Giris lägret, då står fan klockorna stilla! Här kommer första bildkollaget i serien

Training kill riders! GO PARTY!




Motivation eller ett varnande finger....

Otroligt bra vecka!

Nu är veckan slut, tillbaks till verkligheten... Men som en gammal vän från Australien, kommer alltid tillbaks!

Skulle lämnat Camilla på flyget strax efter 9 i morse, men det visade sig att det var 5 tmmar försenat, så det blev en heldag på strand/restaurang/bil/flygplats. Men det var ju allafall i gott sällskap!

Nu är det ett par timmars data arbete, sen packa o fixa lite inför Island.

Morgan Carlson

Jag är knappast nån som inte har självdistans, o om nån skulle säga nå annat så skulle jag gärna vilja höra varför den skulle tycka så.

Men, ibland måste jag faktiskt googla mig själv, mest för att få tag på nya bilder från event o sådär. Alltid bra att ha till sponsor utskick o sånt.

Om man googlar på Morgan Carlson så kommer det upp mycket rolig skit, en hel del om mig, en hel del om trummisen från Protest the Hero, och Morgan Pålsson!

Här är mina favoritbilder på mig själv!



Batman o Robin!



RockBand togs till en helt ny nivå!



Min, inte fullt lika snabb, namne Morgan Karlsson

Strandliv!

Sista dagen innan Camilla åker hem igen, så det blir mest strandliv hela dagen. O det är ju inte illa, jag måste ju också få lite bränna innan jag drar till Island till helgen, jag trivs ju bättre framför kameran med hjälm helt klart. Men ska det nu va att dom vill åt mig utan så måste jag ju göra det bästa av situationen! Jävlar va jag stör mig på alla kineser som erbjuder massage förresten!

Annars är det inget nytt på fronten direkt. Lite data arbete, lite garage fix.

Skulle egentligen tatt första dagen med lite FMX igår, men tror jag väntar tills efter Island, ingen stress egentligen.
Men det börjar suga i hopptarmen ordentligt kan jag lova. Så kass när man tänker på något konstant, liksom, lite hela tiden, det bara ligger där bak i tankeverksamheten o bara gror... Men vet att jag har åkningen tillbaks på några röda, det som axeln tillåter allafall.



Oktober o fortfarande full rullians på stranden!

Tänk om...

Ibland verkar det som att hela världen skulle kunna bli så mycket enklare o lättare. O defenitivt mer funktionell om man bara fick göra det själv!

I den sista tiden har jag reflekterat över hur dåligt saker o ting sköts. Till exempel så faller FMX scenen ganska ordentligt i Spanien nu, o alla skyller på den ekonomiska krisen, o på allt såntdär. Men gör man ingen skillnad år efter år så blir det ju inte bättre, marknadsföringen sugen hästballe, samma intromusik som för 4 år sedan, o samma ramp, dekoration som 2004. Tror fan att det blir mindre o mindre folk som kommer, det finns ju en anledning att Dallas-repriserna går på eftermiddagarna nu för tiden istället för Prime-Time så att säga..

Men men, man kan ju inte göra allt själv...

Bärs o Dillchips!

Igår tog vi en liten sväng till IKEA, enda stället här nere om man vill ha lite smaker hemifrån. Var ändå tvungen att köpa hem lite grejer till hemmet, och passade på att köpa lite Ballerina, Dillchips, Mariestads Öl, Svenska Fiskar, Kanelgifflar o lite såntdär.



En burk Mariiestads o Delicatboll! Mmmm!

Igår var det filmkväll med frosseri! Så sjukt gott, fattar inte varför inte spanjorer kan göra godig. Dom har bara sånt där riktigt jävla kemigodis. O och man råkar hitta svenskt godis så kostar det skjortan, Alex lyckades skrapa åt sig godis för 50euro förra veckan!! Haha!

Fredrik Jonsson #44 Minnes Race

Idag så var det dags för Fredrik Jonssons Minnesrace i Falköping. Antar att det är ganska många som inte har en anning om vad det handlar om, så gå in på #44 Minnes Sida.



Jonsson
var alltid en såndär som hade allt på g, alltid glad som fan. Första gången jag la märke till han så kommer jag ihåg att han hade så sjukt bra åkstil, o att han försökte lura till sig mina aluminium fälgar på bilen flera gånger om.
Gå in o kolla på sidan o se till att nästa års minnesrace kan bjuda på nå ännu mer. Önskar verkligen att jag hade kunnat vara rehabiliterad med axeln så hade jag sett till att köra hemma på Yxhult.

Ta det lugnt pöjk

Ritualmord!

Ni som har Facebook, se till att söka rätt på Ritualmord, trotts namnet så är det en ganska mysig nostalgitripp tillbaks till den en gång blommande musikscenen i Falköping. Sjukt hur många (bra) band det fanns där ett tag, Prohibit, Rataxes, Dödshjälp, Mashenary o många fler.



Ganska grymm line up med Monster, som senare blev dom lite sämre Moneybrother. Kommer ihåg att jag fick min Snapcase-tröja samma dag, i typ 2 stlkar för liten... Fan.

Se till o hitta rätt på dom o ladda ner lite Mp3´or. Hittar ni något med Prohibit så är det Kapten Carlson som lirar bas!
Kolla in bilden nedan så får ni se hur det såg ut en röjig natt på Dixie. Kanske inte föddes några musikaliska mästerverk där, men ganska roligt att se i efterhand. Jag kommer knappt ihåg att jag spelade i band i och för sig.



Mindre Carlson, men samma koncentrationsmin.

Lördag!!

Dom flesta dagar är ändå ganska samma för mig, men det är ändå nå visst med lördagar!
Oftast är det skönt för man kan inte få tag på nån, så det är ändå ingen ide att sitta framför datorn. Eller som en kompis sa, "Så skönt med lördagar o söndagar, då sover fogden..."

Vad händer hemma hos er? Ge mig lite go höstkännsla!

Prag! Praha! Prague! Praga!

Kärt barn har många namn!

Äntligen har jag fått mina biljetter till Prag! För fjärde året i rad så ska jag dit för att köra Gladiator Games i Szaska hallen. Och är det något jag ser fram emot så är det Prag! Som jag har sagt tidigare så är vi ungefär samma gäng varje år, ett sjukt bra sammansvetsat gäng som spenderar en vecka i Prag varje år. Det finns till o med en DVD som säljs över hela världen, som en dokumentär hur vi har det hela veckan. Otroligt bra DVD allafall!



Världigt censurerad men ändå dekadent underhållning!

Om ni som jag aldrig hade tänkt att köpa en DVD som den så, kan ni ladda ner alla delarna på Spike TV http://www.spike.com/show/22132

En annan rolig grej som vittnar om hur bra vi tycker om Prag är ju den kända Prag tatueringen som vi har på höger skinka! I år är det dags för X-Games vinnaren Jeremy Lusk att få sin lilla hårfria röv tatuerad! Antar att han Frog aldrig har självdistans nog för nå sånt... Men så blir han ju alltid mobbad också. Tack vare en helt otrolig promotor i form av Marek Rejman så är det årets höjdpunkt utan tvekan, även den dagen jag inte kör mer så kommer det vara ett stående datum i min kalender.



Hela gänget, dagen till ära uppklädda i romerska krigsuniformer.

Fulla Norrmän

Nu börjar säsongen med alla pensionärer som komer hit o lever ett underbart alkoholiserat liv i den spanska solen.
Det är faktiskt helt sjukt vilka grejer man ser om man går i svensk stråken här.

I förrgår stog jag vid stoppljuset på väg till gymmet när en väääldigt full norrman kommer o knackar på rutan. Med slips, fin skjorta, gråa byxor me en stor pissfläck efter att ha pissat på sig, så gör man inget vidare inflytande klockan halv 3 på eftermiddagen. På bred bergensermål så fråga han om jag kunde köra han hem, men vart hem var kom han inte helt ihåg.



Kunde varit denna fulle Norrmannen!

Önskar jag hade kunnat ta ett kort på fanskapet! Ska vara mer beredd nästa gång. Har alltid tänkt på en sån sida, Veckans Falköping-Miffo eller så, det hade varit så mycket grymma folk med på den, ny uppdaterig varje onsdag med veckans raring.



En vanlig syn på Falköpings gator, förrutom solstolen då.

Topp 30, eller 52...

Jag är igentligen inte nå riktig bloggare tycker jag inte, jag skriver allafall inte om så mycke onödig skit som alla andra verkar göra. Då skriver jag hellre lite mindre ofta o kommer med nå som är speciellt. Ni får liksom inga maskara-tips här på min blogg. Jag förespråkar ju bara iPod, Nissan Navara, al4a.com, extern hårddisk som man kopplar rakt i TV´n o sådär.

Men men, var faktiskt 32a på Sveriges Blogglista i måndags! Men sen föll jag ju till 37a, sen 42a, o nu typ 54a eller nå.
Jag är väl inte så rolig längre visst...

Sexy!

Nu äntligen har den norrländska höststormen kommit, kanske därför det inte har blivit så mycket bloggande o msn´ande. Men det är ju tur det, kännde att Jolt-Colan nästan knacka på dörren o jag började få reklam för LAN-Party på Billingehov.

Hursomhelst, har varit o kört cykel två dagar i rad nu, känndes faktsikt otroligt roligt, även om jag är jävligt svag ibland.
Igår var det heldag på stranden i Alicante, brände oss ganska bra faktiskt. Bra det, ska ju till Island som modell jag! Hehe! Måste ju komma i fotogenisk form!

Ferrari Fabriken.

Har faktiskt en sak att berätta om som jag kan nästan lova er att ingen av er har gjort. Men många hade faktiskt väldigt gärna gjort det!

Jag och Rino Holm, som bodde här nere i Spanien med mig förr, var i Modena för att köra en show för FIAT Freestyle Team, det som nu heter FIAT YAMAHA Racing. Hursomhelst, som ni kanske vet så är ju FIAT koncernen bakom dom kanske mer kvalitetserkända märkena Ferrari, Massarati och Alfa Romeo. Och väl i Modena så blev vi inbjudna till en guidad tour inne på Ferrari fabriken. Vi tyckte det var jävligt coolt redan då, men då visste vi inte ens hur sjukt tacksamma vi borde ha varit. Flera månader efter vi hade varit där fick jag reda på hur svårt det är att få komma in på fabriken, inte ens mindre samlare av Ferraris får komma in, o jag tror Ferrari samlare är ganska lätträknade, det är liksom inte som att samla krigshattar eller puttekulor direkt.



Alla arbetarna är ALLTID Ferrari klädda. Här vid huvudingången.

Vi fick gå runt o kolla på alla deras avdelningar, bland annat så höll dom på att sy inredningen till Jamiroqui´s nya bil. (eller hur fan det nu stavas, lika svårt som att stava till Tjejtenien!) Vi fick i princip kolla på allt utom deras F1 R&D avdelning.
Det är sjukt att se hur stor passion dom har för märket dom som jobbar där, alla är verkligen tacksamma att få jobba där inne! Inte samma glädje hos dom som står inne på härden på Volvo i Skövde direkt.

Efter besöket så blev vi bjudna på en av världens mest kända Italienska restauranger, Cavallino, och jag är glad att vi blev bjudna. Pasta penne med lite smör på för 34 euro! Men fick också en underbar efterrätt, vaniljglass med balsamvinäger. Helt sjukt gott! Är man i Modena så är det klart man ska ha balsamvinäger.

Senare på eftermiddagen så var vi färdiga med showen långt innan mässan var över, och FIAT såg till att sprit, öl o champagne kom fram allt för tidigt. Tyvärr så blev vi alla utslängda från mässan och har faktiskt aldrig varit inbjuden till Italien nå mer gång. Kolla på bilden nedan får du se vad tacksamma vi var över studiebesöket i världens näst hemliga fabrik.



Tack för maten, förlåt för sackosäckarna... o brännmärkena... o glassbitarna... La dolce vita!

Rock Band!

Idag är det på med tajta jeans, avklippta ärmar o fram med bärsen! Nu jävlar ska här liras Rock n´Roll!
Inhandla Rock Band idag, bra att ha något att göra nu på höstkanten. Har letat igenom hela Alicante för att få tag på Eddie Meduza till PS3 men det verkar inte finnas...



Uniformen har alltid varit viktig i rockens historia!

 Jävla skit att vi ska på middag hos dom överpretantiösa politiker grannen bara. Annars hade det redan börjat rockas!

Rock n´Roll!

Men sliten!

Igår var 9 dagen på raken som jag tränade antingen gym eller kardio, och oftast har det varit en av båda per dag.
Har man legat på soffan i fem veckor så blir det lätt att man har lite spring i bena. Men idag kan jag lova dig att det känns i kropp o själ. Vet att det är att övergöra det lite, men va fan ska jag annars göra, kan ju inte bli helt jävla datanörd. Städa tillomed garaget igår, då är man rastlös!




Körde faktiskt cross igår för första gången sen jag gick i backen, kändes bra faktiskt även om händerna inte tålde så mycke, fick en go blodfylld blåsa direkt. Idag ska jag o Alex till en jävligt grymm bana utanför Murcia och klämma det sista ur axeln, det är ju först o främst den som jag vill ha igång såklart. Jag kommer säkert att vara tillbaks till Monster Jam i Stockholm den 7e November!

Imorgon kommer den riktiga höststormen, den som verkligen får saker at vajja! Det ska bli skönt det!

Ha en bra dag vänner!

Språk o världsvana.

Har tänkt mycke på en del saker det sista, kanske mer än vanligt till o med! Varför blir det sådär att endel verkar flyta lite uppe på ytan o andra som är så mycke mer utbildade och arbetsamma bara har uppförsbacke.

Språk, världvana och socialt benägen, det är fan grunden till all framgång man kan ha.
När jag reser runt så reser jag ofta med engelsktalande folk, alltså från Stor Britanien, Nya Zeeland och USA, folk som bara kan sitt modersmål o inte ett skit mer. Det är oftast dom som klarar sig absolut sämst när fläktremen har gått av i Österrike, baggaget är borttappat i Egypten, eller ett nummer ska fås av en Svenska. Dom är så vana att folk ska prata engelska så dom vet inte hur man kortar av det onödiga, eller gör om till latinsk gramatik.



Här ser n hur dom olika språkfamiljerna utbreder sig.

"Nu drar jag till Joels hus". Om en spanjor ska fatta det på engelska så säger du "I go house of Joel" för det är deras ordföljd. Samma i Ryssland eller vart du än är, det finns alltid någon som kan lite polska, o kan du då lite tyska så löser det sig. I Grekland kan alltid nån lite Italienska, och kan du då Spanska så löser det sig. I belgien räcker det med Svenska o Tyska o lite bra fantasi så får du ihop det. Alex som inte kan ett ord tyska förstår Afrikansk ganska bra bara med koncentration och avskalning av onödiga ord.

Så är sonen eller dottern skoltrött, sätt han på språkresa där han/hon kan festa så klockorna stannar. Alltid lär han sig lite språk, som gör han/hon så mycket bättre än dom som är hemma o pluggar 3e gradens ekvationer. Och med fest kommer social kunskap!

Fan nu snöa jag in på nått jävligt tråkigt... Förlåt!

Island! Där alla är släkt med alla! Del 3.

Jo, som en liten magister så ska jag ta med er på nästa kurs av Island. Som så många gånger sagts så är ju alla släkt med alla på Island. Och det är faktiskt ingen överdrift! Enligt forskargruppen Háskóla Íslands så är det den gamle biskopen Jon Aronson och hans fru Helga som står för frösättningen i den Isländska befolkningen. I stort sett alla släkträd finner vi dessa två turturduvor! Den som googlar ska finna, som jag brukar säga till Mosa.



Det finns mer än en anledning till att alla på bilden är väldigt lika!

Island är ju en ganska liten ö, med en väldigt liten befolkning. Och tack vare problemet med att fler o fler hamnar lite väl nära varann rent genetiskt så har man startad en databas kallad Íslendingabók, där du kan kolla upp ditt nya ragg så att du en dag ite vaknar upp o har en son med din egen släkting... Naughty Naught! Det är ju kännt att Islandshästarna oftast blir som bäst när man använder så kallad Linjeavel, alltså samma hingst är både far, farfar, och gammel farfar. Men det ska nog stanna vid hästarna, dom har ju lite andra användningsområde om man säger så.

Islänningar i sig är ju ganska kåta av sig, i stort sett så ligger dom över snittet i alla möjliga tabeller, dom är mer otrogna, fler samlag per år, och fler sexpartners än genomsnittet, och lägst debutålder i världen. Med en sådan liberal syn på sex så är det inte konstigt att det kan bli fel ibland.

Nu får ni fan se till och lämna lite kommentarer till den här artikeln! BlondinBella skriver att Idoljuryn ser tjock ut o hennes läsare utnämner henne till Nobelpristagare! Lite feedback måste man väl få!

Riderslifestyle.se + morgancarlson.blogg.se = sant!

Nu äntligen så har samarbetet mellan min blogg och sidan RidersLifeStyle.se kommit igång. Jag ser till att mina updateringar är bra och samtidigt så händer det saker på deras sida. Och kanske kan jag vinna över lite nya läsare också! Riderslifestyle är en av få svenska sidor som följer svensk och internationell motocross och en hel del FMX. Sidan drivs av Riche Karlsson och är en eldsjäl i det han gör. Åker runt o fotar o ser till att alla får reda på allt som sker i crossvärlden. Typ, hur fan skulle jag kunna veta vem som vann i Avesta igår om jag inte gick in på riderslifestyle.se? Inte en jävla chans, hade inte ens vetat att det var race där! En jävel på att ta bilder helt enkelt!

Se till o klicka in på sidan, kille eller tjej! Han är singel nu också förresten! Så vill ni ha en datanörd så adda han på msn! Haha!


Imorrn får det va dags för nya delen av Island, där alla är släkt med alla!

Dags för fest!

Nu får det fanimig ta o bli fest snart! Det var annat förr när kapten bodde här, då var det ju nästan så man fick gå på tå för att inte bli inblandad i festligheter! Tänk er sånadär långa varma nätter som kan sluta precis vart som helst, och till slut sittter man nere på Budha o tittar på hur solen går upp! Det är spanien det!



Vodka o fanta när den slår som allra bäst!

Explosions in the sky

Konstigt att jag inte har skrivit ett enda längre inlägg om musik, för det är nästan min största passion här i livet! Jag kan snöa in helt på att plugga musik, gammla hardcore-band från Norrland kan jag som min egna bakficka till exempel.
Sen jag var 14 o lyssnade på Snapcase- Lookinglaself-skivan så har jag varit väldigt inne på hardcore-punk-rock n roll och sådant. Helst långa monotona låtar typ Isis, Cult of Luna, 400 years, Switchblade och sådant, men mer om det nån annan dag.

Idag ska jag bara berätta om Explosions in the sky, jag kan lyssna på dom hut mycket som helst just nu. Så sjukt jävla bra, så vackert och samtidigt prcis på gränsen att explodera hela tiden. Du vet sån där musik som är som ett helt stycke av dom stora kompositörerna, men ändå har rätta college kännslan. Musik går ju inte beskriva i ord direkt. Men är det något som ni ska lyssna på av deras skvor så är det "The Earth Is Not A Cold Dead Place" som jag tycker är mest lättlyssnad.

Det är så roligt att hitta ett bra band som har gett ut många skivor, och som har en ganska smal genre liksom.
gå in på www.explosionsinthesky.com och ta en titt, och tjuvlyssna på några låtar.





Explosions in the sky- O endel tror att Tokio Hotel är bra?! Hur gammla är ni eller?

Längtar tillbaks!

Det är fortfarande storm ute, knappt så man orkar ta sig ur sängen när det är sånthär. Gatorna är helt folktomma, affärerna håller mer stängt än vanligt, och jag har internet hemma. Det är en stanna inne kombination som heter duga det!

Jag googla efter lite bilder idag, alltid bra att ha till sponsor utskick o sånt där. Då hitta jag en helt otroligt go bild från en liten strandby i Polen, Polska havslinjen är faktiskt något av det mysigaste o finaste jag har sett! Och med otroligt fina damer också, men oftast hand i hand med storkäften, som Alex brukar kalla pojkvänner. Vi var på 4 dagars turne med Red Bull. Jag, Nick deWitt från Syd Afrika, Jimmy Verburgh och Björn van der Broeck från Belgien. Det var fyra hektiska dagar men jävligt roligt ändå. På sista showen fungarade vi som intro för DJ Tiesto på en stor stor techo festival, borde leta rätt på nån bild därifrån också! 42000 personer som spänner ögonen i varje rörelse du gör är ganska roligt! Titta in på www.sunrisefestival.pl om ni gillar Techno o XTC o sånt där.



Man ser liksom hur skönt vi tycker livet är, precis klara med showen, alla är glada o nöjda o vi är bland bra polare!
Fy fan va jag längtar tillbaks till turnelivet nu!

Varje dag.

Varje dag kommer jag lite närmare att få köra igen, det är ändå det som anses vara mitt jobb, mitt kall här i livet. Det har bara gått en vecka o en dag sen sista operationen, och jag känner mig redan bra som fan! För en vecka sen kunde jag inte ens ta på mig själv, nu kommer jag ut till alla ytterlägen ganska lätt och musklerna börjar komma tillbaks! Så fint det!!

Imorgon är det en returmatch från 80 talet som heter duga i motocross sammanhang, Damon Bradshow ska ta sig an hans hatobjekt nr1 Jeff "Chicken" Matiasevich. Och jag hoppas Bradshaw tar den jäveln en gång för alla!

Fick lite bilder från sista dagen på cykeln, allafall sista veckan tror jag nog.







Så lätt o ledigt, konstigt att man kan slå sig så jävligt!


Movember! Mot prostatacancer!

Jag har alltid haft en förkärlek till mustascher av olika sorter, det är så coolt att folk har något som faktiskt går att löpa på maskerad affären! Hade jag kunnat haft mustasch så hade jag helt klart haft det!

Men nu till det seriösa, Movember. Jag fick höra om Movember av min Nya Zeeländske kompis Nick Franklin för två år sedan när vi under några veckor hade mustasche tävling.
Movember är en internationell rörelse som på ett roligt sätt samlar ihop pengar till mäns hälsa i allmännhet och Prostatacancer i synnerhet. Just då i November månad, November, Movember, fattar ni?



Allt startade i Nya Zeeland och nu är det organiserat i USA, Australien, Spanien!, U.K, Irland. Men du kan dra ditt hår till stacken vart du än bor. O borde inte Sverige få vara med på ett hörn? Vi svenskar har väl både skäggväxt o prostater?
Och dessutom har vi med självdistans än en jävla Spanjor allafall! Vad tycker ni? Ska vi inte satsa lite på det här?

Gå in www.movember.com och bli medlem nu, November börjar närma sig!

Fredag

Nu är det fredag igen, önskar lite att jag hade varit hemma i SVerige. Haft en fredagsrutin med o gå till systemet, hem o duscha o sen på förfest nåstans. Har bara fått göra det två gånger jag! Här kan du ju köpa vodka på McDonalds nästan.

Inget nytt på fronten här direkt, det är fortfarande storm o jag har fått tandvärk.

Justin Hoyer skickade mail o frågade om han fick komma hit o köra lite veckorna innan Ostrava i November, Hotel Carlson står till tjänst så klart. Hoyer är en bra karl, även om han faktiskt är jävla tråkig. Han lever inte helt upp till rycktet av o vara varken FMX stjärna eller Snöskoter Fjant. Det är inte som när min käre vänn Ankan från Umeå halsa en halv liter vodka för o "se vad som händer".

Ta det lugnt!

Island! Där alla är släkt med alla! Del 2.

Har precis varit på gymmet, och det känns ungefär som dagens viktigaste punkt. Det är fortfarande full storm ute, och finns inte mycke annat än PS3, blogg, och äta Maltesers att göra. PS3´n kan vänta o Malteserna är slut.

Så här kommer; Island! Där alla är släkt med alla! Del 2.

Jo, jag o Johansson var över på Island för att köra Isländska Mästerskapen som jag sa. När vi landa på Keflavik, som flygplatsen heter så hämtade Thor upp oss och dumpade av oss i ett garage med två cyklar. Vi hade två timmar på oss sen skulle vi ut o köra lite sa Thor. Inte det man är sugen på efter o ha flygit, plusa att det var kallt jävlar!

Efter mycke om o men så kom han allafall o hämtade oss o bågarna efter några timmar, och vi drog iväg till nån cross bana gansa nära Reykavik. Efter bara några varv så var både jag o Johansson less, och sa till dom andra att vi borde dra oss hemåt. Men istället så ville dom ha med oss ut i naturen en liten sväng. Och jag kan lova er, jag har aldrig varit med om nå liknande, tänk er att få dra omkring bland den vakraste natur som finns, öppna landskap, så grönt som inget annat kan vara, o lite här o var puffade det ånga upp från marken.



Genom Frodo-land på 2 hjul.

Efter nån timme kom vi upp på en gammal vulkan som hade rasat ner, så vi började följa en liten bäck med närmast kokande vatten ner mot dalen. Efter nån kilometer kom vi fram till ett ställe där det kokheta vattnet blandades med smälltvatten, i en liten naturlig pool. Av med alla kläderna och i vattnet. Jag o Johansson bara satt o garva över hur konstigt allt var. 8 timmar tidigare hade vi stått i bilkö utanför Central Stationen i STHLM och nu satt vi i en bäck o badade på Island. Vattnet var så klart o underbart varmt, i luften kanske det var 5 grader o dimmigt jävlar.
När vi tittade på klockan så var hon strax innan midnatt o solen låg just över horisonten. Just å var jag jävligt glad över att jag inte blev nå misslyckat fotbollsproffs som resten av Falköping! men det är ju upp till var o en antar jag.



Livet är ganska fint ändå!

Storm!

Idag började hösten. Vakna upp imorse av att det bara tjöt i hela huset, drog upp gardinen och såg att palmerna utanför låg längst marken. Finns inte mycket att göra utomhus idag kan jag lova.

Kolla bilden jag tog nere vid parken! Dålig bild, men det syns hur jävla mycke det blåser allafall!



Ändå skönt med riktigt oväder när dom är så sällsynta!

Bergsvandring, våran nya hobby!

Det finns inte många nöjen här i livet som är billigt! Men är det något som är billigt och som känns helt sjukt bra i hela kroppen så är det att klättra upp på ett berg. Efter att ha svurit, svettats, och varit jävla höjdrädd i tre timmar så kom vi fram till en liten klippa som var stor nog att få plats med tre sovsäckar, runt om klippan var det stup på ett par hundra meter. Väl framme körde vi igång lite musik, åt våra Subway mackor, och körde igång liten eld som höll oss varma o goa.

Helt klart kommer det bli mycke mer bergsvandring fram över! Här har ni lite bilder från trippen. Jag, Alex och Rikard Sandberg aka "Lillfisen".







Helt sjukt underbart skönt att komma iväg sådär! Nästa vecka blir det mer action på berget om man säger så...

Island! Där alla är släkt med alla! Del 1.

Jag ska iväg till Island snart, den 24e Oktober närmare bestämmt. Jag har en liten hat kärlek till island, många av mina kompisar somjag absolut diggar mest kommer från denna fina ö. Och en av mina sponsorer, Atikin, kommer därifrån och har bjudit dit mig för att fota för deras nya katalog.



Bara karlar i den "Blå Lagun", men under det där grumliga vatten lurar många honor som är på jakt efter fräscha gener att blanda in i den isländska kulturen.

Och självklart har jag en krutfylld Islands historia att bjua på allaredan! Faktiskt flera stycken!
För några år sedan, eller det var nog en massa år sedan, var jag och Fredrik Johansson på Island för att köra Isländska Mästerskapen i motocross.

Hursomhelst, jag träffa en tjej där som vi hängde ut med några dagar, bra tjej, men inget speciellt sådär. Hon visade oss runt i nattlivet o Blå Lagun o sånt där. Och väl tillbaks i sverige så höll vi kontakten och det visade sig att jag skulle tillbaks till Island redan 2 veckor efter hemkomst. Jag frågade om hon kunde hämta upp mig på flyget, och det var inga problem, jag kunde tillomed bo hos henne o hennes föräldrar. Lysande tänkte jag!
Väl på flygplatsen i Reykavik så stog hon där med sin vita Golf o vänta, allt verkade bra och sådär. Tills hon börja prata i mobil väldigt fort, argt och stressad på Isländska och kollade febrilt i backspegeln. Vid nästa avfart kommer det en bil o kör om och blockerar hela vägen så vi är tvugna att stanna. Ut kommer en stor jävla anabola stinn karl med sin Pitbull i koppel på väg mot min dörr, rycker upp dörren o försöker slita ut mig ur bilen. Som tur var hade jag ju bälte på, säkerheten först! Och när jag sa att han fick snacka engelska så blev han lite nervös och gick runt o börja prata med den där tjejen istället.



Hunden på bilden har inget med Jonas hund att göra, men ändå väldigt lik hans byracka!

Såklart var det ju hennes kille. Hur fan ska jag veta det!?
Han lova allafall att han skulle slå ihjäl mig innan jag lämna ön igen. Som tur var så har jag en bra kompis som jobbar för Islandska Säkerhetspolisen, Arni Gunnar Gunnarsson som han så käckt heter. Han sa att denna Jonas var ganska känd o att jag faktiskt skulle hålla mig inomhus eller ringa han om jag skulle in till stan. Sagt o gjort, Island är ju det sista stället jag ville dö på!

Så ser ni någon karl som heter Jonas o ser stor o stark ut så klappa till han på direkten! Han gjorde ändå att jag knappt kunde lyssna på Weezers "My name is Jonas" utan o bli förbannad i flera år!

Imorgon ska jag gå igenom ett annat äventyr på Island, eller kanske förklara lite om hur dom löst problemet med att folk ligger lite för nära varann rent genetiskt på Island. Vad tycks om det!?

Pa fast mark!

Vi kom faktiskt aldrig riktigt till topps, men vi hade det sjukt bra anda! Vi klattra upp till en liten klipp avsats dar vi at och gjorde en liten eld o bara var tysta, lyssna pa Explosions in the Sky, o bara tyckte att livet var gott!

Antligen hemma igen sa var strommen avstangd... Spanien/Mojje=svart att organisera!

Kommer bilder ikvall eller imorrn.

Till topps!

Idag är dagen vi har pratat om i typ 7-8 år! Äntligen ska vi ta tummen ur röven o klättra upp för det där berget i Orihuela! Vi har till o med planerat lite, det är ovanligt! Liggunderlag, tändtabletter, pannlampa, ipodhögtalare, mat, sovsäck. Allt ska med! Fattar inte varför vi inte har kommit iväg tidigare!




Vi ska klättra upp i eftermiddag, slå läger på toppen och klättra ner imorgon igen. Vi befinner oss i Orihuela området om det är så att vi fortfarande saknas på onsdag-torsdag sådär. Hade nån märkt det ens?


Zelzate, fan...

Var tvungen att spanndera tre dagar i Belgien efter att ha gatt pa det "jatte viktiga" motet med Dragone. Och tank dig att bo i Belgien! Det ar fanimig grunden till all depression i varlden! Tillomed jag, som alltid haller mig glad o kry, blir ett javla spoke dar. Man gar nastan till baren for att glomma hur kallt, gratt o javligt allt ar dar!



En av manga Belgiska byar som gud glommde.

Iochmed att jag kor for FMX4Ever, som ar det officiella KTM FMX teamet som har sitt kontor i Zelzate, sa blir det ganska mycket veckor i den byn. Jag har massa kompisar dar fran hela varlden, o all kommer bra overens. Men tack vare att oftast sa ar jag den enda som inte roker nagot sa blir det ganska segt o sitta o vanta pa att dom andra ska komma upp till ytan igen sa att saga. Sa man blir lite forslappad dar kan man lugnt saga. Men undrar om inte jag ocksa hade tagit till na droger om jag hade varit tvungen att leva dar, allafall nu pa hosten. FY FAN!

Skont att va hemma igen, har varit ute o gatt pa stranden i flera timmar idag, sa mycket folk har nu iom att det ar hostlov hemma o sa dar. Inte for att jag kollar sa mycket, men hemskt mycke bara brost nar det ar skandinaver har!


Synd bara att dom inte ar unga och av det tackta konet...

Na tips!

Ge mig na rolig fraga jag kan svara pa eller tips vad jag kan beratta om!

Smoothie 43a för axeln.

Efter att ha inhandlat en ny mixer igår, eller rättare sagt Alex köpte ny mixer till hushållet. Efter att ha testat lite olika smoothies så kom vi fram till att följande recept är en killer! Gött jävlar!

Ganska mycket Likör 43, o sen en skvätt till.
Två rediga matskedar Vaniljglass
En halv liter mjölk.
En skvätt honung.
Och sen lite Bacardi för att ta död på det söta.

Jag var uppe med tuppen i morse, milt sagt! Jag var på flygplatsen redan klockan 5 i morse för att hoppa på flyget till Belgien. Meningen var att jag skulle på "ett väldigt viktigt möte" med Dragone. Efter tio minuters genomgång som jag redan visste så var det över... Nödvändigt! Kunde lika gärna druckit mer Smoothie 43a o sovit länge!

Hur som helst så har jag fått träna axeln i två dagar nu, som jag sa drog jag ut skruvarna i förrgår. Igår så körde jag vattengympa, compex och 30 minter löpning. Kan lova att det var jobbigt första dagen efter 5 veckor på soffan!
Idag har jag kört två timmar gym, kört igenom det mesta och speciellt axeln. Jag är jävligt stel men har faktiskt inte så ont. O det är ju bra antar jag. Stel som en gammel lagerarbetare i axeln då.



Dom borde varnat Carlson att man blir grön av Nandrolon! Bättre än blekfet allafall...

Red Bull F1 Party

Vi hade lyckan at få inbjudningar till Reina, ett av europas grymmaste ställen som ligger på Europas östligaste spets. Vi hade varit på en show typ 6 timmar bort o drog direkt från showen in i en minibuss, sov några timmar innan festen började i bussen. När vi kom in på Reina så var det helt sjukt, F1 bilar hängde i taket, champagnen spruta, och vi var några av få som hade dom riktiga VIP Passen. Jag kan lova att våran klädsel var lite i den nedre klassen där, men vem fan bryr sig.

Vi hängde ut o festa hela natten lång med F1 killarna, o var faktiskt förvånad att dom hängde i så pass bra som dom gjorde, trodde dom var lite mjäkiga sådär. Alla förarna från Toro Rosso och Red Bull Racing var där och visste mer om FMX än vad man kunde tro.

Direkt från festen, ut i taxi och rakt till flyget hem till Alicante igen. Konstigt att man alltid kommer med dom där...



-"vilket kalas vi hamna på!"



Jag, Franklin, Jimbo och en utav dom italienska testförarna, ingen anning vem?

RSS 2.0