moskva, varme o visum o biljetter.

Tror aldrig jag har haft nan mer stressande vecka, o jag har nog fan aldrig varit sa mycket arg o irriterad pa allt o alla som sista veckan.

Det ar pass som ska skickas till Paris for att det ska till VALS, o det ar bud som kommer bort, internetanslutning som dor, maste ha pass for att hamta ut nya telefon kortet, samma pass som ar i Paris, 9 olika flygbiljetter som ska bokas pa 9 olika flygbolag, har handlat flygbiljetter for 24600 kr denna veckan. O det ar varmt javlar!

Plus att Magnus 9 Jernemyr ar har denna veckan sa jag hade en helkvall i badkaret inatt. Nej, inte for att det var mysigt, for att jag inte ville spy ner sovrummet.

Nu gnaller jag nastan lika mycke som Ailo Gaup, sa nu drar jag ner till stranden.

Polacker o taxi.

Tja!

Är i Polen precis, kom tillbaks till hotellet efter en helvetestur i taxi. Kom på att det är sista dagen som jag kan dra iväg på militärhattsjakt. Så jag o Nick de Wit drog till närmsta taxi station o hoppa in i en taxsi. För det första lukta han som körde som en dalmas på midsommardan. Sen drog han en genväg genom en liten dunge på en liten stig inte större än en att en liten undernärd polska fick hoppa ut bland träden för att rädda livhanken. Färden slutade lite längre fram när han skulle gena över tågspåret o fick punktering.

Hursomhelst så fick jag mig en jävligt fin Polsk styrmanshatt!

Moskva, visum o skit.

Sitter på Warsawa flygplats just nu, starta hemifrån vid 8 i morse. Först banken, sen Alicante flygplats. Först med Spaniar till Madrid sen checka in på nytt med LOT Polish Airlines till Warsawa, sen till slut till nått ställe som ingen kan utala men stavas Szczecin. Total restid 14 timmar!

Hur som helst, VI ska dra till Moskva den 9e Augusti, jag har sett fram emot att dra till Moskva hela livet! Allt är stort i Texas heter det, men Texas är fan som Lilleputteland i jämnförelse med Moskva.

Men, det är ju inte bara att dra till Ryssland som ni kanske vet. Först måste man få en inbjudan till landet, sedan måste passet skickas till Paris för att få ditt visum, och med det ska också kort, försäkringspapper och allt sånt med. Och inte ens då är det säkert att du får komma in. O jag ska dit tre gånger i år, och iochmed det så måste jag också kolla upp min hälsa, invändingt som utvändigt.

-"Det här är allt för osäkert. Det blir nog till o stanna hemma, det känner jag." Som Danne sa när vi skulle till Vänerborg.

Party at the Sultan's Palace

Sitter just nu i Madrid, pa plaza del Toros o vantar pa att X-Fighters ska dra igang. O nar jag borjar kanna att olen borjar bita sa kom jag o tanka pa nar jag var pa fest hemma hos Kung Muhammed av Morrocos kusin. En 80 arig karl helt kladd i vitt o med liten mustach. O rik som en gammel ryss som roffat at sig mark vid kommunismens fall.
Han beratta att han holl sig i form tack vare en diet pa cos cos, kokain o hemodlat gras. Ocksa agare av The Sultan's Palace i Tanger. Dar fler dekadenta fester hallits an hemma hos Heffner!



Har var det fest! Carlson ar i baren.

Overallt satt bilder av folk som varit dar o festat, David Bowie, Rolling Stones o folk i den nivan. Alla lika bortrokta pa samma scen som jag satt o joddla med i husets transmusiker. Jag ar helt saker pa att jag aldrig nansin kommer hamna pa ett liknande stalle, onskar till o med att jag inte tatt at mig sa mycket i gratis baren, sa att jag hade kommit ihag lite mer av hela tilstallningen. Det ar inte varje dag man far privat inbjudan till ett sant stalle. Kommer ju knappt in pa Bogrens ibland!


militärhatt.com

Tja!

Jag vet att säkert en eller annan hade trott att jag redan tröttnat! Men inte! Bara hemma i Spanien just nu o har så sjukt mycke saker att ta hand om, har ju inte varit hemma sen 7 veckor tillbaks. Banken, elen, vattnet, Budha, stranden. Finns så mycket som måste göras!

Plus att jag håller på att förbereda en tour i Brasilien i December för hela FMX4Ever gänget! Det är absolut det ultimata resemålet för min del! Tänk så mycket roligt att köpa med sig hem därifrån!

Så, det jag vill säga idag är att varje göng ni drar nåstans, se till o ta er till det mest skumma konstiga marknaderna ni får nys om, det finns så mycket coolt att köpa där! Varje gång jag åker nåstans lite mer speciellt än Sandhem så försöker jag hitta på nå roligt att köpa. Och i det sista har jag snöat  in på gamla krigsklenoder. För i dom så finns mycke historia, dom är lika uppmärksammade o tankeväckande som religösa prylar. O det går att hitta överallt! Det enda landet jag åkt till utan att köpa ett vapen eller krigshatt är Egypten, d'r ifrån fick jag med mig en otroligt stor Fallos Staty istället, kan lova att dom kolla konstigt på mig i tullen. I Ukraina fick jag köpt en Stridsvagns hjälm från 2a världskriget, Marocco en gammal sabel, Estland en gammal officer mössa från 2VK, Ungern en piska, o så vidare. Har min lilla lista på prylar jag vill ha. Enda som jag inte får in på listan är en Digeridoo från Australien, hur fan man nu slår ihjäl nån med en sån..



Jag i min fina Stridsvagns hjälm från Ukraina, testad på hotellet i Kiev. Helt godkännd.

Den mystiska järnjätten!

Oops. Efter att jag hade skrivit mitt otroliga långa inlägg om vad jag gör i Belgien hela tiden så tog det inte många timmar innan jag fick mail från en av dom ansvariga, och vanligt men bestämt påminnde mig om att jag faktiskt hade skrivit på secretess papper om det hela. Hur fan han nu kunde hitta det, det var ju tillomed på svenska. Det ä väl inte direkt så jag måste runt o slå ihjäl er som såg det men jag var tvungen att ta bort inlägget tills vidare allafall.

Istället kom jag o tänka på en rolig berättelse när jag satt o körde bil in till Östrike inatt. Satt o tänkte hur roligt det var sist jag var här i slutet på maj månad. Jag o mina kära kollegor var i Erzberg o körde den ökända tävlingen Red Bull Hare Scramble, eller Erzberg Rodeo som den oftast kallas. Tänk er det jobbigaste helvetet ni kan tänka er, o sen gör ni det tre gånger till så börjar ni komma nära. Först startar 1500 förare, 1000 ska kvalas bort dom första två dagarna. Och sen på finaldagen startar dom 500 i nånting som bara 11 kommer att slutföra.


Jag hoppandes framför Erzberg, tävlingen går hela vägen upp till toppen.

Hursomhelst, resa runt med ett freestyle gäng brukar mest betyda fest, fest, vodka, fest, öltält, skål, och en dimma tätare än neranför Klevabacken en Septembermorgon. Men jag var helt i tävlingsmode hela veckan o hade gett mig fan på att hålla mig i skinnet o faktiskt köra skiten ur mig själv.

Första nattens fest klara jag mig ur genom att bara smita därifrån o gå dom 8 km tillbaks till hotellet, o vakna upp nästa morgon redo att ta mig an hela världen om det var så. Jag kännde att jag hade gjort ett bra job i kvalet men innan midnatt så är det ingen som har en anning om vem som ligger vart. Så runt 21.00 så hade vi middag med bland annat dom två som ligger 1a o 2a i Australiensiska mästerskapen i Enduro, och dom gav oss FMX pojkar lite tips o vi lyssnade o höll masken. Vad dom inte visste var ju att både jag o Jimmy Verburgh är gammla snabba jävlar.

Väl uppe i öltältet igen så kom resultatlistorna ut, jag kvala som 36a på min FMX cykel. Det är ungefär som att spela i allsvenskan i strumplästen. Mina nya australiensiska vänner var ungefär 50 platser bakom mig. Tyvärr så gick inte min anti-festar plan lika bra den natten. Jägermeister nog att slå ut en hel arme, och en låååång vandring hem till hotellet, det gick bara inte att hitta tillbaks till hotellet igen.


Now, that´s a beer tent!

Morgonen efter kände jag mig faktiskt ganska bra och var återigen topp 40 och var klar för att stå i första rad. Faktiskt helt sjukt bra. Efter att ha hållit sig relativt bra i två dagar så gick allt i stöppet sista natten kan jag lova. Roligt hade vi allafall.
Tror faktiskt inte att det finns något ställe som folk tar öltältet mer seriöst. Det är absolut allt eller inget.
Vakna upp dagen efter med en timme kvar till start, skulle redan ha varit incheckad o i witingzone när jag vakna. Efter att ha ringt en av våra mekaniker så kom han ner för att hämta upp mig på min cykel, igenom hela stan utan hjälm o med mina två resväskor. Med 200 meter kvar till området kommer pappa blå o stannar mig. Utan papper o körkort o hjälm så var jag ju ganska körd, men stackarn kunde inte engelska så han kunde inte få gjort så mycke.


5 timmar kvar till start...

Väl inne på området hjälpte 6 personer att få på mig kläder o upp på cykeln. Jag kom ända ner till min startplats innan dom upptäckte att jag var den ende som hade kvaldagarnas startnummer på cykeln. Det hade jag helt missat... Så jag drog tillbaks till våran husbil o sov hela dan istället. Nästa år kanske!

En helt vanlig dag.

Nu har jag faktiskt bestämmt mig för att göra den här bloggen till anbart rese-anekdoter, slippa prata om freestyle o skit hela tiden. Det finns så mycket roligt att berätta, o det är fanimig på tiden att göra det också. Annars kommer jag snart att glömma bort det ändå. Eller så borde jag släppa en bok, Sanningen bakom freestylepojkarna eller något sånt. Jävlar vilken bra dokusåpa det där skulle bli, jag menar, det är ju allt som alla dom framgångsrika dokusåporna har, plus mer av droger, sprit o brudar. Men men, jag ska hålla mig till o berätta mina egna historier. Ska ju inte hänga ut nån som inte ens kan språket.  Jag antar att jag får censurare lite, antar att brudhistorier o sånt går bort. Kanske bäst så.

För många år sen, innan jag ens hade gått ur gymnasiet, men ändå åkte runt om i Sverige o tävla i motocross så hade man alltid något roligt att berätta. Även om det bara var att man sett en trafikolycka så var det ju alltid något. Men en dag så sa Eric Peric som vi kalla han att han inte helt trodde på alla mina historier, för allt verkade hända mig. Just då hade jag inget bra svar på det där, men såhär i efterhand så är det ganska så jävla självklart att det händer otroligt mycke mer om du är ute o reser runt än om du bara sitter på soffan ute i mammas kök i Gökhem.



En helt vanlig dag i ett öltält i Frankrike.


Det är rätt bögigt med blogg ändå.
//m

Kiev, åk dit direkt!

Sitter på flygplatsen i Amsterdam nu igen, väntar på att få hoppa på tåget till Gent i Belgien. Varför fan måste allt va så krångligt bara för det är en flygplats! Tror faktiskt att dom gör så att resenärerna ska känna sig lite borttappade med mening så att vi inte ska börja känna oss varma i kläderna o börja ställa krav o så. Tacka vet jag Munchen flygplats!

Kom o tänka på en sak, om ni aldrig ahr varit i Kiev, se till o åk dit snart! Innan det blir allt för Pro-Euro eller ännu värre Pro-USA. Än så länge lyser kommunismen genom ganska så bra, på ett mysigt sätt liksom. Det finns fler monument som hyllar Moder Ryssland o dom Ryska soldaterna än vad det finns kåta Karlstads-brudar på Kos. Och massvis av grymma marknader som du kan hitta gamla krigs prylar till en billig peng! Jag hitta en gammal Stridsvagnshjälm från 1942 som jag köpte, fin som fan! Glöm inte att ta med penna till tullen bara, både jag o Daniel Bodin var fast där i ett par timmar bara för ingen jävel ville låna ut penna till o fylla i inresepappren.

Den helt sjukt höga statyn som är rest till mina av då Ukraina fortfarande var under rysslands vingar. Grymmt ställe det där!

Jga framför statyn som hyllar åren under Rysslands vingar. Helt sjuuukt stor, jag menar, stor! Stor!! 62,3 meter hög! 
Helt i titan dessutom!

Jaja, nu ska jag på tåget här.
Hör nå dag! //m


Ny blogg, ny värld.

Egentligen vet jag inte vad jag ska med en sånhär blogg till, men det kan ju va roligt om nån nu skulle läsa den. Det är ju liksom inte som min hemsida där det måste handla om mig eller min idrott. Utan här kan jag ju faktiskt skriva om det mesta! O då blir det väl mest resor o äventyr antar jag. För så jävla mycket annat än reser gör jag ju knappt!

Framför en eller annan Moské, kommer inte ihåg vad den heter just nu, men jag kan lova dig att jag är den ende nånsin som har kört motorcykel på så helig mark!

Ska ta det lilla lugna nu, för jag har faktiskt inte suttit på nå flyg på flera dagar nu. Jo förresten! Använd aldrig KLM Dutch Royal Airlines, tack vare att jag dök upp i Amsterdam med bil o inte med tåg som dom ville så var jagtvungen att köpa ny flygbiljett i söndags! Tack KLM! Det var

RSS 2.0