Beachlife!

Äntligen tillbaks hemma i Spanien! O jag vill inte få sand i min nya MacBook så därför har mina uppdateringar lyst med sin frånvaro. Jag har inte gjort många knop sista veckan, körde ett event i Valencia i lördags och sedan dess har jag varit på stranden o brännt mig. Invigde min nya surfbräda som jag fick av Von Zipper som tack för 2008. Jag kan väl inte säga att jag hittade en dold talang inom mig, men jävligt roligt var det!



Nästa helg är jag ledig o ska göra så lite som möjligt, efter det bär det av till Rumänien.

Erzberg Rodeo Prolog

Jag var väldigt förbered på prologen i år, hade till o med kört hela prologen fast det var förbjudet. Tack vare lite silvertejp o en genväg så kom jag ut o kunde köra förbi kamerorna som höll vakt.

Men tyvärr så hade KTM drevat helt åt helvete fel åt mig, jag ville ha en starkare cykel, men dom hade blivit tillsagda att ge mig en snabb cykel istället. Vilket gjorde att jag var snabb som fan på rakorna, men ut ur svängarna fick jag nästan springa fart på skiten. Så jag slutade först på 45e plats av dag etts kval. Väldigt mycket sämre än jag hade hoppats... Men ändå helt ok när det var 1500 startande.

Dag två så var jag lite för baktung för att köra prologen, och trodde inte att det gick att köra så mycket snabbare när banan var ganska sönderkörd.

Gilles var sjukt snabb som vanligt o slutade på 6e i prologen.

Erzberg Rodeo Rocket Ride

Första dagen vi kom till Erzberg så regna o åska det så jag våga nappt gå ur bussen. Men när det väl klarnade upp så var det dags för Rocket Ride, som fungerade typ som en Hillclimb tävling. Tre sjuka backar efter varann, o det gällde så klart att ta sig upp så fort som möjligt. 1500 förare!



Efter första kvalet låg jag 4a, och hela KTM´s fabrikteam bakom mig, förutom Taddy såklart. Taddy är nog den sjukaste jäveln jag känner på två hjul, helt otrolig!

2a kvalet gick mycket bättre men när jag kom till toppen av sista backen så låg det en cykel tvärs över mål linjen så jag kom inte förbi, men min 4e plats i första räckte såklart till en finalplats.

I semifinal omgången så var jag på tredje plats men av nån jävla anledning så fick jag ändå inte starta i superfinalen.
Det såg länge ut som att vi skulle vara 4 FMX förare i den 6 man starka final uppställningen, men både jag o Jimmy kom bort i semifinalen. Gilles Dejong vann och Franklin på en 5e plats. Jag 7a och Jimmy 10a. Inte illa.

Förlåt!

Har varit mitt ute i öde marken i 4 dagar utan dator o internet, så dåligt med uppdateringar. Nu är jag tillbaks i Belgien efter en helg uppe på Erzberg, sjukt roligt. Kommer med en ordentlig uppdatering om det i eftermiddag.


Data arbete

Uff, vilken lång dag det här blev.. Vi drog från efter festen till flygplatsen, o sen rakt till kontoret. Och vi har så sjukt mycket att göra o ta hand om så det är helt sjukt... Så mycket papper som ska fixas så fort det handlar om gammla kommunist länder, Vitryssland, Kazhakstan och till o med Rumänien är ganska krångligt.

Ser fram emot 4 dagar helt stöpta i cykel körning! Erzberg!!!

Red Bull X-Fighters Exhibition in Maribor Video



Done!

Yes, vi är hela o krya allihop! 4 länder på 11 dagar, från Belgrad till Maribor via Sarajevo och Zagreb. Aldrig nånsin har jag sett så mycket sönderbombade hus, aldrig tidiagare har jag sett så mycket lustigt folk, o aldrig tidigare har jag haft så ont i knät!

Igår morse var jag ute o sprang en sväng o fick helt sjukt ont i knät, har sprungit ganska mycket mor vad den här gammle kroppen är van vid. Så kanske har jag bara överbelastat det lite.

Inatt drar vi till Ljubjiana och flyger till Belgien, packar om o på eftermiddagen drar vi till Erzberg i Österrike, känns ganska dumt att behöva resa 24 timmar för att ta sig till en by som är 12 mil från vart jag är just nu... Men men.

Lägger upp lite nya bilder imorgon!

Good times!

Idag har varit en underbart rolig dag. Vi vakna tidigt, friska o krya! Drog ut o sprang 45 minuter o sedan tog jag o Kimmy hand om lastbilen ett tag.

Sedan kom Red Bull o hämta upp oss med dubbeldäckaren o tog oss upp till en skid resort där vi körde rodel och lekte i vad dom kalla "Adrenalin Park", helt sjukt roligt!



Sedan mexikansk restaurang o nu är jag här i sängen igen! Gött det!

Maribor, Slovenien

Ny dag, nya saker att lära sig. Igår kom vi till Maribor i Slovenien, väldigt fint land! Gröna kullar och väldigt mycke längre fram i ekonomin än vad jag trodde dom skulle vara. Ganska roligt att se o lära sig hur det har fungerat, o varför det blev krig och uppdelning av dom gammla Jugolsaviska staterna. Och ska sanningen fram så tror jag knappt att dom som stog i första rad ens egentligen visste vad dom krigade för.

Men en sak är säker, alla dessa länder har haft sin beskärda del av jävelskap. Här i Maribor så hade Hitler ett av sina mest kända tall från statshuset på torget, där vi ska köra imorgon. Först blev han inbjuden till o tala inför det Slovenska folket, där han lovade att göra "Slovenien tyskt igen" månaden efter började nazisterna köra ut Slovener till Croatien och till koncentrationsläger i Tyskland. Sjuk karl det där. Här är en bild jag tog från museet igår kväll.




Som dom påhittiga demostrationsorden jag hörde i Umeå förra veckan: "Inga nazister i denna stan´. Bussen går från Vasaplan!"


Adonis Elgh

I några veckor nu har jag hört belgarna prata om någon Adonis, precis som om det var någon i gruppen. O ska jag vara helt ärlig så visste jag inte ens vem Adonis var, han är en forn grekisk gud vet jag nu.

Och efter allt tjat om Adonis på Lomel och på circusen så tänkte jag, har jag missat nån jävel helt o hållet eller är det bara ett påhitt? I morse så började vi prata om Alex farsa när vi satt o prata om F1, och då frågade Stoica om Eje och såg ut som Adonis. O då föll en peng ner. Så i två tre veckor har dom pratat om Adonis o menat Alex.

O ska sanningen fram så är dom ju ganska lika, hoppas bara Alex är mer välhängd on lille Adonis.





Läs mer om Adonis på Wikipedia, Mosa hittar ni på Facebook.

Red Bull X-Fighters Exhibition in Zagreb Video

En liten film från igår, ganska blåsig dag kan man ju säga...


sova? nehee du!

Fattar fan inte vad som håller på att hända med mig! Efter showen igår så drog vi på after festen som Red Bull hade ordnat åt oss, ganska rolig fest o lagom mycket folk liksom.

Hur som helst, solen kom upp o jag o Stoica stog fortfarande o dansa, väl tillbaks på hotellet så var klockan redan 06.30. Och det första jag gör är o sätter på en dokumentär om The Mongrel Mob i Nya Zeeland...
Inte nog med det, nu är klockan 11 o jag är pigg som en lärka, men jag kan lova dig att den här lärkan kommer vara vingklippt innnan klockan är 3 igen.


Fest, fast man inte vill.

Det finns fan ingen annan känsla jag ogillar så mycket som att behöva gå på fest! Jag har haft så mycket roligare sista tiden dagtid, än på fest. Så jag är hellre i säng tidigt, vaknar nio o gör något än festar till 3-4 o ändå vaknar upp 9 o går runt i en bubbla fylld av ångest, trötthet och bakfylla.

Idag är en sån dag, o det värsta är att ikväll så måste vi på fest igen. Red Bull ser stora möjligheter i att marknadsföra sina grejer med fester, o när det bjuds upp till dans, ja då är det bara att segla med.
Imorgon är det set up klockan 09.00 o bussen som festen är på är tillbaks klockan 03.00 imorgon. Så mellan 23.00 o 03.00 är jag fast på en dubbledäckare full med folk som absolut inte ser varför man inte ska ta "bara en till" Red Bull/Vodka.


Kroatien

Nu har jag varit i Kroatien i 24 timmar, o redan hunnit va på middag, fest, sovit, fått massage, varit på 3 apotek, ätit på restaurangen som har världens största wiener schnitzel, och kört cross! Det är faktiskt ganska bra det!

Nu måste jag sova!

Red Bull X-Fighters in Sarajevo Video


Mot Sagreb.

Showen igår gick bra. Det var fint väder ända tills sista hoppet, sen öppna sig himlen!
Efter showen så packa vi ihop allt o sedan rakt på efterfest, o det kunde vi lika gärna hoppat över, väldans tråkigt faktiskt.



Väldigt stolt över min kära Camilla som slutade nia i Vår Ruset i Umeå igår förresten! Inte konstigt att hon springer circlar runt mig. Tror det var runt 3000 startande o fröken Nordlund sluta 9! Nu kan jag tänka mig att det blir helhjärtad satsning till nästa år om jag känner henne rätt.

Nu drar vi vidare till Sagreb, 6-7 timmars bilresa! Tjohoo!!




Red Bull X-Fighters Exhibition Sarajevo

Idag är det dags för show 2 av den här turnen, Sarajevo. Väldigt fin stad, även om krigsdagarna gör sig påmind i varenda litet hörn. Det finns inte ett hus utan att det är skottskadad eller har skyltar uppsatta vilka som dom där. Ganska skrämmande egentligen.

Lägger upp lite bilder efter showen.

Radon Plaza

Jag bor på ett hotell som visar att dom har 5 stjärnor, men kan fan inte hitta vart dom kan ha fått dom ifrån iof.Ingen telefon på rummet som funkar ens!
Hursomhelst, det heter Radon Plaza, tror knappast det hotellet hade gått så bra hemma i sverige. Men väldigt roligt!

Sarajevo

Äntligen har jag hittat en bra suvenir!! Jag åkte hem från SIngapore med liten tår i ögat efter att jag hade fått med mig deras patetiska Merlion i guld. Väldigt tråkig. Men idag så hittade jag något helt i min smak, nämligen en gammal granat efter bombningarna, som var präglad med massa mönster o grejer. Mycke historia o ganska uppseendeväckande!



O den kosta inte skjortan heller för en gångs skull!

Red Bull X-Fighters in Belgrade Video


Stoicas Hund

Inatt på väg hem från efter festen hittade Stoica en hund som han börja prata med, o det verkade som dom fann varandra väldigt fort. Hunden följde med ända till hotellet o efter lite övertalning med receptionsfolket så följde hunden med in, o nu sitter dom där i soffan med planer på framtid tillsammans. Ibland bara händer det, kärlek. Undrar bara hur fan han ska smuggla en hund genom alla domma konstiga gränserna.


1 down 3 to go

Japp, igår körde vi här i Belgrad. Allt gick lätt o smidigt och inga problem. Folket var ganska reserverade, men dom släppte snart på tyglarna.

Efterfesten var på ett ställe som hette Cypermarket typ, o det såg ut o var lika mysigt som en vanlig ICA butik, med mjölkdiskar o rader av musli o hela kittet.

Idag drar vi vidare till Sarajevo, vi kör där på onsdag kväll.


RSS 2.0