Ferrari Fabriken.

Har faktiskt en sak att berätta om som jag kan nästan lova er att ingen av er har gjort. Men många hade faktiskt väldigt gärna gjort det!

Jag och Rino Holm, som bodde här nere i Spanien med mig förr, var i Modena för att köra en show för FIAT Freestyle Team, det som nu heter FIAT YAMAHA Racing. Hursomhelst, som ni kanske vet så är ju FIAT koncernen bakom dom kanske mer kvalitetserkända märkena Ferrari, Massarati och Alfa Romeo. Och väl i Modena så blev vi inbjudna till en guidad tour inne på Ferrari fabriken. Vi tyckte det var jävligt coolt redan då, men då visste vi inte ens hur sjukt tacksamma vi borde ha varit. Flera månader efter vi hade varit där fick jag reda på hur svårt det är att få komma in på fabriken, inte ens mindre samlare av Ferraris får komma in, o jag tror Ferrari samlare är ganska lätträknade, det är liksom inte som att samla krigshattar eller puttekulor direkt.



Alla arbetarna är ALLTID Ferrari klädda. Här vid huvudingången.

Vi fick gå runt o kolla på alla deras avdelningar, bland annat så höll dom på att sy inredningen till Jamiroqui´s nya bil. (eller hur fan det nu stavas, lika svårt som att stava till Tjejtenien!) Vi fick i princip kolla på allt utom deras F1 R&D avdelning.
Det är sjukt att se hur stor passion dom har för märket dom som jobbar där, alla är verkligen tacksamma att få jobba där inne! Inte samma glädje hos dom som står inne på härden på Volvo i Skövde direkt.

Efter besöket så blev vi bjudna på en av världens mest kända Italienska restauranger, Cavallino, och jag är glad att vi blev bjudna. Pasta penne med lite smör på för 34 euro! Men fick också en underbar efterrätt, vaniljglass med balsamvinäger. Helt sjukt gott! Är man i Modena så är det klart man ska ha balsamvinäger.

Senare på eftermiddagen så var vi färdiga med showen långt innan mässan var över, och FIAT såg till att sprit, öl o champagne kom fram allt för tidigt. Tyvärr så blev vi alla utslängda från mässan och har faktiskt aldrig varit inbjuden till Italien nå mer gång. Kolla på bilden nedan får du se vad tacksamma vi var över studiebesöket i världens näst hemliga fabrik.



Tack för maten, förlåt för sackosäckarna... o brännmärkena... o glassbitarna... La dolce vita!

Kommentarer
Postat av: Anonym

SLAYER!!

2008-10-23 @ 22:53:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0